25 Ekim 2016 Salı

‪‪Çanakkale 1915 Köprüsü‬‬

‪‪Çanakkale 1915 Köprüsü‬‬ geçiş ücretleri belli oldu. Köprüyü kullanmak isteyen araçlardan 15 euro + kdv alınacak. Türkiyede bulunan türklerin kullanacağı köprüden avrupa birliği para birimi ile ödeme yapılacak. 


Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Çanakkale 1915 Köprüsü ve başkanlık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Köprüyü kullanmak isteyen araçlardan 15 euro + kdv alınacak. Türkiyede bulunan türklerin kullanacağı köprüden avrupa birliği para birimi ile ödeme yapılacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Viyadüklerle 5169 metrelik uzunluğu olacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Geçiş ücreti de 15 euro+KDV olacak. Japonlar, Güney Koreliler ilgileniyor. Köprüden geçiş süresi 3 dakika olacak" şeklinde konuştu. 

Başbakan'ın konuşmalarından notlar;
* Çanakkale Köprüsü 2023 metre olacak. Viyadüklerle topladığımızda 5.169 metrelik bir uzunluğa erişiyor. Köprü viyadük şeklinde bir geçiş oluyor. 100 kilometrelik bir de otoyol var.
* Ağırlıklı kısmı Gelibolu tarafından başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol. Buradan Havza üzerinden Edirne'ye uzanan bölünmüş yolu bulunuyor.
* Bir taraftan Gelibolu'dan Lapseki'ye geçiyor. Bir kolu Çanakkale'ye bir kolu da Bandırma İzmir yoluna geçiyor. Çanakkale'den diğer tarafı Bandırma üzerinden Bursa Manisa ve diğer illere gidiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder